From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

10 redenen waarom Tirol een topbestemming voor Nederlanders is

Oostenrijk blijft een topbestemming onder Nederlanders. Boekingscijfers laten een duidelijke stijging zien van wintersportvakanties naar Oostenrijk ten opzichte van vorig jaar.  Waarom?  Lees hier de 10 redenen!

Nederlanders zijn gek op fietsen. Oostenrijk telt bijna 6.000 km aan mountainbikeroutes en 900 km aan (relatief) vlakke fietsroutes. En dat is geen kattenpis! Zie je op om de steile hellingen van Oostenrijk te beklimmen? Gelukkig kun je in Tirol overal een e-bike huren.

De taal. Buitenlanders kijken ons Nederlanders vreemd aan als ze ons taaltje horen. Klanken als ‘sch’, ‘ch’ en ‘g’ klinken als een gek gegrom uit de keel. Maar niet in Tirol! Want hun uitspraak lijkt heel erg op de onze.

Gezelligheid. Welk woord is er nou zo typisch Nederlands als ‘gezellig’? Er is geen buitenlander die werkelijk begrijpt wat wij bedoelen. Of toch wel? In Tirol is de kans groot dat je ‘gemütlichkeit’ of ‘geselligkeit’ hoort wanneer het echt gezellig is.

Bergen, bergen en bergen. Wij Nederlanders zijn gek op bergen. Vind je het gek, ons land is zo plat als een dubbeltje. En in Oostenrijk zijn bergen, heel veel bergen.

Ons kent ons. Wat hoort er meer bij gezelligheid dan ‘ons kent ons’? In Oostenrijk ervaar je die kleine gezelligheid, net alsof je thuis bent!

Après-ski! Laten we eerlijk zijn; skiën is leuk, après-ski nog leuker. Deze typisch Oostenrijkse traditie klinkt Frans, maar komt toch echt oorspronkelijk uit Oostenrijk.

Wisselend weer. Dacht je dat het weer nergens zo snel kan omslaan als in Nederland? Dan heb je het mis! In de bergen is het weer erg onvoorspelbaar. In een dag kun je daarom alle seizoenen meemaken. Na een heftig sneeuwbuitje straalt voor je met je ogen kunt knipperen het Oostenrijkse zonnetje weer.

Vliegensvlug op de ski: Binnen anderhalf uur vlieg je naar Innsbruck. En daar vindt je direct al de wintersportgebieden. Vlieg dus vliegensvlug naar Tirol en voor je het weet sta je op de piste.

Koeien en kaas. Nederlandse kaas is wereldwijd beroemd. Maar het typisch Hollandse landschap is ook te herkennen in Oostenrijk. Groene weides vol zwart-witte grazers. En ook overheerlijke kaas!

Lederhosen! Bij lederhosen denken wij natuurlijk direct aan Tirol. We kunnen erom lachen, maar – eerlijk is eerlijk – het is en blijft een mooie traditie. En zijn wij ook niet een beetje trots op ons Zeeuws meisje?