From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

Een rondleiding door Ischgl 

Eigenlijk is het een raadsel niet meer Nederlandse wintersporters het Oostenrijkse resort Ischgl aan de Zwitserse grens, als wintersportbestemming kiezen. Ischgl biedt een variëteit aan sneeuwzekere pistes voor iedere niveau. Een snel en modern liftsysteem, een aantrekkelijk dorp dat grotendeels gebouwd is in een traditionele chaletstijl en met een reputatie van beste après-ski hotspot.

Echter, nadat bleek dat Ischgl de winnende mix van het groeiende aantal internationale bezoekers bood, werd de bestemming voor Nederlanders bekender en interessanter.

Dit komt deels door de fameuze seizoenopenings- en afsluitingsconcerten, die over de jaren grote artiesten als James Blunt, Kylie Minogue, Deep Purple en Robbie Williams hebben getrokken en die het imago van het resort naar een hoger niveau hebben getild.

Nog belangrijker voor skiërs en snowboarders is de ontwikkeling van het skigebied en de verbetering van het liftsysteem door de jaren heen. Afgelopen oktober won Ischgl, dankzij de drive te blijven innoveren, de World Snow Awards voor ‘most improved European resort’.

Vorig seizoen openden ze de nieuwe Piz Val Gronda 150-persoons gondel, die wintersporters meeneemt van 2.295 naar 2.811 meter hoogte en toegang biedt tot een freeride terrein naar Fimbatal en een drie kilometer lange rode piste die uitkomt in Vesiltal. Vanaf het bergstation is er een spectaculair uitzicht op de pieken van de Fluchthorn en Wildspitze.

Een andere nieuwe lift, die deze winter is voltooid, is het Pardatschgratbahn gondel, die de oude vierpersoons-gondellift vervangt van het dorp naar de Pardatschgrat op een hoogte van 2.625 meter. De nieuwe lift is niet alleen sneller, maar ook comfortabeler, met 31 28-persoons cabines.

Dus als u op zoek bent naar een appartement of een huis wilt kopen in Oostenrijk, dan is Ischgl zeker de moeite waard om ook eens te bekijken.