From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

FIS kiest sneeuwzekere Kühtai om WK te hosten

Eind december kwam de World Cup tour naar Kühtai nadat de races in Semmering werden afgelast wegens gebrek aan sneeuw. Dankzij de ideale ligging en de perfecte sneeuwcondities besloot de FIS de twee World Cup wedstrijden voor dames in Oostenrijks hoogstgelegen skioord te organiseren.

Een andere belangrijke factor in deze keuze was de nabijheid van Innsbruck, de ‘hoofdstad’ van Tirol. De korte afstand tussen Innsbruck en Kühtai maakt het voor delokale bevolking en gasten mogelijk binnen 35 auto-minuten het skigebied te bereiken.

Kühtai-Anna-Fenninger

Meer dan 6.500 toeschouwers waren in het resort op 2.020 meter aanwezig om hun favoriete racers aan te moedigen, waaronder een all-star line-up van de Zweedse Sara Hector, thuisland favoriete Anna Fenninger en de Amerikaanse Mikaela Shiffrin, die beter in vorm was dan in haar voorgaande races.

Het spektakel speelde zich midden in het skigebied af, recht tegenover de locatie waar de 2020 Kühtai Residences in ontwikkeling is. Dit project van Kristall Spaces bestaat uit 14 nieuwe appartementen. De oplevering staat gepland voor winter 2015.