From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

Galtür – Een klein paradijs met meren en indrukwekkende bergen

Galtür en het Paznauntal staan voor iedereen bekend als uitstekend skigebied. Met een veelvoud van vrijetijds- en actieve mogelijkheden doet de zomer in Galtür niet onder van de winter. Het ‘openluchtkuuroord’ Galtür verwelkomt zijn gasten met een zeer goede luchtkwaliteit. Dankzij de hoogte is de pollenbelasting relatief laag, waardoor ook de mensen met een allergie kunnen genieten van een ontspannen vakantie. Genesteld tussen het bergmassief Silvretta en Verwall biedt Galtür een enorme aanbod aan wandelroutes. De mogelijkheden variëren van tracks boven de boomgrens tot bergbeklimmingen naar de hoogste toppen van de Alpen. Talrijke natuurlijke meren, groot en klein, voltooien het unieke landschap. Ook zijn de reservoirs in de regio, zoals Kops, Vermunt en Silvretta zeker een bezoek waard. Wie meer actie en een onvergetelijke ervaring wilt opdoen, zijn de rivieren en beken rond Galtür waar je kan kanoën en rafting middenin de natuur die ervaring waard.

Galtur-sommer

Naast natuurliefhebbende vakantiegangers trekt de Silvretta Hochalpenstraße dagjesmensen en motorfiets liefhebbers aan. De populaire schilderachtige weg is alleen in de zomer geopend. Alleen al het westelijke deel tussen Partennen (Vorarlberg), Bielerhöhe en de Silvretta-reservoir heeft 32 bochten op een 15 km route met een maximale helling van 14 procent. Op de Bielerhöhe, die de grens tussen de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg en Tirol markeert, ligt Silvretta reservoir op 2.032 meter hoogte.
Via het goed onderhouden parcours kan er makkelijk een rondje om het meer gereden worden. De Silvretta ‘Hoge Alpenroute’ is overigens een zeer populaire plek voor (motor) sportevenementen zoals vintage auto rally of fietsen. In totaal heeft de Paznaun-regio voor motorrijders en fietsers een kleurrijke portefeuille van verschillende zware dagtochten gemaakt. Ongeveer 30 passen worden met de mooie tochten verbonden.
Talrijke evenementen onderstrepen de veelzijdigheid van de regio. De Culinaire Jacobsweg, de jaarlijkse Paznaun marktdag of de jaarlijkse editie van de Almkäse olympiade zijn de drie culinaire hoogtepunten. Echter, sportieve accenten zitten in de Silvrettarun 3000 of de Silvretta Iron Bike.