From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

Galtür, hèt skigebied voor families

Tirol heeft talrijke mooie skigebieden. Enerzijds de skigebieden van enorme omvang, anderzijds de gebieden met de topevenementen. Het gebied Galtür staat bekend om met haar doordachte familieaanbod. Het skigebied Silvaland is verdeeld in 6 verschillende sectoren, allen voldoen aan de behoeften van de verschillende doelgroepen en individuele vaardigheden.

De sector ‘Zwergerlwelt’ ligt direct aan de voet van het dalstation Birkhanbahn. Hier kunnen de jongste bezoekers van de regio de eerste ervaring met sneeuw opdoen. Spelenderwijs leren ze de eerste bewegingen op de piste. Wie de smaak van het skiën te pakken heeft, kan een basiscursus volgen bij de lokale skischool van Galtür en deze zelfs met een paar dagen verlengen.

Galtur-oostenrijk

Ook ‘Abenteuerland’ richt zich op de jongste gasten van Silvaland. Als bonus hebben de liften in het familiegebied een fast lane voor kinderen. Bij de Birkhanbahn, de Alpkogelbahn, de Ballunspitzenbahn en de kleine Zeinislift kunnen kinderen zelfstandig in- en uitstappen.

Bij ‘Abenteuerland’ vervelen de kinderen zich zeker niet. In totaal zorgen de zes grote thema sectoren voor een goede afwisseling. In het Soppapark wachten de tunnels, scherpe bochten en mini buckelpisten. Door het sprookjesbos leiden in totaal drie verschillende routes die de kleinste gasten naar de heksen en bosgeesten brengen. Helemaal in het teken van de natuurbeleving staat het Jagerspad, waar ze samen met steenbok ‘Hemmsi’ de natuur van de bergen ontdekken. Ook het raceparcours heeft tal van hindernissen en steile bochten, die de rit naar het dal tot een beleving maken. Bij de verkeersplein is alles nauwkeurig geregeld. Van verkeerslichten tot verkeersborden, hier moeten de ‘regels’ worden gevolgd. Op het familiecircuit kunnen kinderen concurreren met hun ouders en met elkaar.

In ‘Actionpark’ zijn tenslotte de oudste kinderen en jong volwassenen helemaal op hun plek. Hier zijn vaardigheden op de ‘Speedway’ bij de jacht naar de seconden, op de buckelpiste vereist. Freestylers zullen zich in het ‘Zeinispark’ op hun gemak voelen. Elke dag vers geprepareerd, wachten mini walls, rails en boxen evenals jumps en slides op snowboarders en funskiërs.