Kristall Spaces sponsort de Special Olympics World Winter Games 2017

Kristall Spaces is trots om aan te kondigen dat wij, samen met merken als Audi, Coca-Cola en Microsoft, officieel sponsor zijn van de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk in maart 2017.

Kristall Spaces sponsort de Special Olympics

De Special Olympics

De Special Olympics International (SO) is opgericht in 1968 door Eunice Kennnedy Shriver, zus van de latere president Kennedy. Hiermee wilde zij een sportevenement opzetten voor mensen met een geestelijke handicap. De eerste zomerspelen van dat jaar werden opgevolgd door de winterspelen in 1977. De Special Olympics International is in 1988 erkend door het Internationale Olympisch Committee als onderdeel van de Olympische organisatie.

Gedurende de jaren is het evenement uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Wij van Kristall Spaces staan volledig achter de kansen dat de Special Olympics International biedt voor vaak achtergestelde sporters, alhoewel wij natuurlijjk vooral begaan zijn met het onderdeel wintersport.

De World Winter Games 2017 in Oostenrijk

Het is niet verrassend dat Oostenrijk als favoriet geldt als gastland voor de World Winter Games. Naast het feit dat Oostenrijk skifaciliteiten van wereldklasse biedt en een uitgebreide infractructuur voor wintersport kent, is het een van de weinige landen waar topskiërs, skaters en snowboarders dezelfde status genieten als topvoetballers in andere landen.

De Spelen worden op 14 tot 25 maart 2017 gehouden in Graz, Schladming, Ramsau en Schladming-Rohrmoos. 3000 atleten uit 110 landen nemen deel aan het sportevenement. Tijdens de Spelen komen alle Olympische onderdelen aan bod, waaronder natuurlijk de Olympische vlam en een spectaculaire opening en slot in respectievelijk Schladming en Graz. Tijdens de Spelen komen acht diciplines aan bod, waaronder Alpine skiën, Nordic skiën en snowboarden.

Voorafgaand aan de echte Spelen zijn er de Pre-Games 2016, georganiseerd van 10 tot 15 januari 2016 in Schladming, Ramsau en andere locaties. Alhoewel het is opgezet als generale repetitie voor de World Games, is het tegelijkertijd een evenement dat op zichzelf staat en waar topsporters uit Oostenrijk en het buitenland aan deelnemen. Zo doen maar liefst 1000 atleten mee aan dit evenement, waaronder sporters uit landen als Qatar en Jordanië, niet bepaald landen met een wintersporttraditie.

De impact van de Spelen

De Special Olympics heeft impact dat ver buiten het evenement reikt. Zo loopt er een schoolprogramma in Oostenrijk en daarbuiten om kinderen bewust te maken van sporters met een geestelijke handicap. Binnen dit programma worden sportactiviteiten op school georganiseerd. Vanuit Special Olympics loopt er ook het Healthy Athletes programma dat niet alleen medische zorg biedt aan deelnemers van de Spelen, maar ook research en onderwijs stimuleert ten behoeve van medische behandeling van mensen met een geestelijke handicap.

Tot slot zullen wij als Kristall Spaces, net als alle andere internationale sponsors van de Special Olympic World Winter Games, ruchtbaarheid geven aan het evenement en de wereldwijde beweging. En u bent uiteraard welkom in Schladming op 14 maart 2017 bij de openingsceremonie.