Nieuws: Special Olympic World Winter Games Oostenrijk 2017

Als trotse sponsor van de Special Olympics Oostenrijk 2017, tellen we de dagen af tot de Spelen.

Tussen 14 en 25 maart 2017 verwelkomen de Oostenrijkers 3.000 atleten met een verstandelijke handicap uit 110 landen. Op 3 locaties (Graz, Schladming en Ramsau) nemen zij het tegen elkaar op in 9 verschillende sporten: kunstschaatsen, schaatsen, zaalhockey/floorball, snowshoeing, alpineskiën, langlaufen, snowboarden en stickshooting.

Hieronder de hoogtepunten van de Pre-Games 2016 (video):

Onder de ambassadeurs van de Special Olympics World Winter Games Oostenrijk 2017 zijn grote Oostenrijkse namen, zoals Arnold Schwarzenegger, Marcel Hirscher en Franz Klammer, die voor het eerst werd betrokken bij de Special Olympics in 1993, de laatste keer dat het georganiseerd was in Schladming.

Arnold Schwarzenegger signeert zijn boek voor een fan met het syndroom van Down:

Oostenrijk was het eerste land na de VS dat gastland was voor een Special Olympics World Games en de organisatoren zijn verheugd om terug te keren naar een land dat deze winteratleten omarmt en “zich decennialang heeft ingezet voor mensen met een verstandelijke beperking”.

Special Olympics Flame of Hope

Voorafgaand aan de openingsceremonie op 2 maart 2017 zal de Flame of Hope voor de Special Olympics World Winter Games Oostenrijk 2017 worden aangestoken tijdens een formele ceremonie in Athene om vervolgens naar Oostenrijk te gaan.

rio-torch

De definitieve route wordt de komende maanden bevestigd, maar vast staat dat de vlam op 9 maart 2017 Vorarlberg aandoet en op 10 maart Tirol.

Lara en Luis – geïnspireerd door de slogan van de Spelen: Heartbeat for the World

Lara en Luis, twee van Oostenrijks meest geliefde dieren – een hert en een das – zijn de officiële mascotte van de Special Olympics World Winter Games Oostenrijk 2017. Dat is besloten een jury van 9 mensen, waaronder twee Special Olympics atleten na een prijsvraag van totaal 51 ontwerpen.

300_world-winter-games-2017-mascot-unveiled-03-18-2015

Lara en Luis reizen naar zoveel mogelijk landen om de ‘Heartbeat for the World’-boodschap te verkondigen. U kunt hun reis volgen. Hier ziet u ze in een zanderige Rio de Janeiro …

so-rio-1024x668

Als u toevallig Lara of Luis ziet, geeft u het dan niet alleen door aan uw vrienden, maar mail ook een foto naar: worldtour@austria2017.org