Opening skiseizoen vakantieoorden Tirol

Nu zon- en strandvakanties het einde van hun seizoen naderen, maken de skibestemmingen zich op voor de opening van het skiseizoen, dat op sommige plekken al van start is gegaan. Hieronder staat een opsomming van de opening van het skiseizoen van drie topbestemmingen in de omgeving van het Oostenrijkse Tirol.

Sölden – 10 oktober

Sommige skihellingen op de gletsjers van Sölden zijn nu al geopend, daar waar de sneeuwcondities nu al optimaal zijn. Skiliften naar deze hellingen brengen de eerste skiërs omhoog van 8 uur ’s ochtends tot 13.30 ’s middags, terwijl de laatste lift naar beneden om 16.00 uur ’s middags vertrekt. De iconische Rettenbach Glacier opent op 10 en 11 oktober met een spectaculair openingsfeest in het gehele resort, waarbij bezoekers onder andere gratis topmerken ski- en snowboarduitrusting kunnen testen. Alle skipistes zijn geopend vanaf 14 november.

Een van de meest toonaangevende skioorden van Oostenrijk, Sölden, biedt maar liefst 146 kilometer aan skihellingen geschikt voor alle soorten skiërs, maar vooral voor de meer avontuurlijke skiër. Op de Rettenbach wordt bovendien regelmatig de aftrap van de World Cup georganiseerd: de Giant Slalom. Vanaf de spectaculaire afdaling van deze gletsjer krijgen vakantiegangers de kans van hun leven om zij aan zij te skiën met de wereldtop of een biertje met hen te heffen tijdens de gezellige après-ski.

Kühtai – 27 november

Alhoewel de top van de Kühtai het hele jaar fantastische sneeuw heeft voor de die hard skiër en voor bijvoorbeeld fotoshoots, begint het echte skiseizoen 27 november als alle pistes en liften geopend zijn voor het winterseizoen. Vanaf dan zijn alle liften en pistes geopend van 9 uur ‘s ochtends tot dat om 16.00 uur ’s middags de pistes sluiten en de laatste skilift een kwartier later zijn laatste ronde doet.

Vanaf Kühtai krijg je toegang tot maar liefst 41 km aan afdalingen (en zelfs 80 km als je naar beneden skiet via Oetz) verdeeld over blauwe, rode, zwarte en freestyle pistes. Dit gebied biedt een scala aan skimogelijkheden: van veilige kinderpistes tot aan zeer uitdagende pistes voor de ware ski- of snowboardexpert. Omdat het gehele skigebied zo hoog ligt, op zo’n 2200 meter, is er altijd de garantie op kwaliteitssneeuw, zelfs onderaan de pistes, van november tot aan mei.

St Anton – 4 december

St Anton heeft een gevestigde naam als party resort met een geweldige après-ski dat naast skiën zo bepalend is voor deze plek. De opening van het seizoen gaat knallend van start op 4 december met een driedaags festival vol skiplezier en muziek, met als waar hoogtepunt een optreden van de bekende popster uit de jaren ’80 Kim Wilde.

Huis kopen Oostenrijk - Kristall Spaces St Anton - Kim Wilde
Zodra het seizoen van start is, brengen de 97 skiliften en kabelbanen je naar maar liefst 350 km aan pistes en 200 km aan off-pistes. Er is met andere woorden voor ieder wat wils. De omgeving is vooral bekend om de afdalingen voor de doorgewinterde skiër, maar biedt daarnaast een van de beste skilessen voor kinderen uit de Alpen. En natuurlijk ook hier supergezellige après-ski tot in de late uurtjes.

Kristall Spaces heeft skiappartementen te koop in alle drie de vakantiebestemmingen.  Neem contact met ons op voor meer informatie.