From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

Skiparadijs Kühtai

Kühtai staat ook ver buiten de grens van Oostenrijk bekend als sneeuwzeker. Door deze sneeuwzekerheid is Kühtai zeer geliefd bij piste skiërs, freeriders en tourskiërs.

Zowel in Kühtai als in Sellraintal waarderen de bewoners en gasten de grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor tourskiën. Variërend van eenvoudige anderhalf uur durende routes tot zeer spraakmakende tours. Net zo veelzijdig als de lengte van de routes zijn de te bereiken hoogten. Vooral in Kühtai begint men al op een hoogte van ongeveer 2.000 meter boven zeeniveau, aangezien Kühtai al op 2.020 meter hoogte ligt.

Kristall-Spaces-Ski-Tour-Kuhtai-huistekoopoostenrijk

Terwijl het op de tourbergen rondom Innsbruck vaak erg druk is, kan men in Kühtai en Sellraintal tijdens rustige uitstapjes nog genieten van de ongerepte natuur. Als alternatief zijn er ook verschillende routes beschikbaar, waar men tijdens de afdaling naar het dal gebruik maakt van een deel van de geprepareerde pisten. Vooral in Kühtai zorgt een compacte huttennetwerk voor talrijke versnaperingsmogelijkheden. Andere populaire skitourbestemmingen in de buurt van Kühtai zijn Haggen, Lüsens of Praxmar.

Tourskiën brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, zowel voor de tourskier zelf als voor de mede skiërs. Een goede inschatting van de sneeuwcondities en de noodzakelijke veiligheidsuitrusting garanderen een lang en veilig skiseizoen. In Kühtai worden bijvoorbeeld speciale SAAC cursussen (Snow & Alpine Awareness Camps) aangeboden. In deze veelal tweedaagse seminars wordt de basiskennis gegeven voor het veilig uitoefenen van bergsporten.