St Anton, de wieg van het moderne skiën

Op 1300 meter hoogte, aan de voet van de Arlbergpas die Vorarlberg van Tirol scheidt, ligt het dorp St Anton. St Anton staat op de top vijf skigebieden in de wereld en behoort zeker tot de beste skigebieden van Oostenrijk. Het off-piste paradijs met 330 kilometer pistes en de après-ski van St Anton zijn vermaard. Het levendige dorp, met alle moderne, comfortabele faciliteiten, heeft zijn authentieke karakter weten te behouden.

Eerste skischool ter wereld
St Anton, tegenwoordig wereldbekend, kent een rijke historie, In 1903 werd er de eerste skischool ter wereld geopend. Vanaf 1907 werkte hier de wereldberoemde skileraar Hans Schneider uit Stuben, die later met een eigen skischool de befaamde Arlbergtechniek zou lanceren. In 1927 werd in St Anton de allereerste slalomwedstrijd georganiseerd en in 1928 de internationale Arlberg-Kandahar Alpen race.

De wieg van het moderne skiën
Dankzij deze Johann Schneider (1890-1955), ook wel ‘Hannes’ genoemd, geldt St Anton tegenwoordig als de wieg van het moderne skiën. Nadat Hannes in 1903 zijn eerste paar skies en enige instructie had gehad, werd hij in 1907 een skigids in Hotel Post in St Anton.

hannes-schneider_in_aktion_01_08c5ef21f9

Daar ontwikkelde hij de zogeheten Arlberg-techniek. In 1920 verscheen een documentaire over Hannes en zijn perfect ontwikkelde skitechniek; later zijn vele films aan Hannes en St Anton als wieg van het moderne skiën gewijd.

Internationaal publiek
St Anton heeft een jong, internationaal publiek waaronder de Europese jetset. De après-ski en het nachtleven bruisen hier. Sprekend voorbeeld is de alom bekende Mooserwirt met het beruchte laatste stukje skiën naar het dorp. Alle moderne, comfortabele faciliteiten zijn aanwezig, zoals de Galzigbahn, een zeer futuristische skigondel en een schitterend wellnesscentrum.

Skiparadijs
St Anton staat gelijk met of overtreft zelfs skigebieden als: Chamonix, Val d’Isere, Verbier, Zermatt, Jackson Hole en Whistler. Het skiparadijs, met toegang tot maar liefst 330 kilometer pistes, biedt veel uitdaging aan de gevorderde skiër. Aan de zuidkant van het dorp ligt het afgezonderde en relatief rustige ‘familieskigebied’ Rendl, terwijl je aan de andere, meer zonnige, kant het hoofdgebied onder de Vallugagrat (2811m) aantreft met eindeloze pistes en off-piste routes. St Anton behoort tot de grootste, beste en populairste skigebieden van Oostenrijk.

Kristall Spaces verkoopt unieke ski-appartementen, vakantiehuizen of skichalets in of nabij St Anton. Neem voor meer informatie contact met ons op.