St. Anton: Klaar voor een afwisselende winter

In het eerste weekend van december begint de populaire wintersportbestemming St. Anton am Arlberg aan het winterseizoen. Goede sneeuwcondities en een uitstekende toeristische infrastructuur maken St. Anton ook erg populair bij beroemdheden. Last but not least de vele evenementen maken een verblijf in St. Anton ‘onvergetelijk’.

Ski-Opening met The Bosshoss naar klassieke muziek

De start van het winterseizoen van dit jaar wordt op 5 december verzorgd door het van het Duitse castingshow “Voice of Germany” bekende The Bosshoss. De populaire band rond de bandleider Hoss Power a.k.a. Sascher Vollmer is gewend de gasten in St. Anton op de juiste manier te vermaken en zorgt voor een uitstekende stemming. Ook het concert van de Wiltener Sängerknaben en het Nieuwjaarsconcert wachten op de gasten in St. Anton, maar met meer klassieke geluiden. Een concertprogramma met voor ieder wat wils.

Ladies first – de feel-good weken

Drie weken lang wijdt de vakantieregio St. Anton am Arlberg aan het “schone” geslacht. Gedurende deze periode kunnen dames een zeer speciale behandeling verwachten. Elke vakantieganger kan kiezen uit een uitgebreid bonnenboekje van het VVV-kantoor, die tal van goodies, kortingsbonnen en aanbiedingen bevat.

Het draait allemaal om de wintersport

De FIS Word Snow Day heeft als doel kinderen te enthousiasmeren voor wintersport. Met talrijke attracties en sneeuwactiviteiten zullen kinderen zich zeker niet vervelen en wordt gedemonstreerd hoe divers wintersport is. De Ski Club Arlberg week is vooral gericht op mensen die hun liefde voor de wintersport al hebben gevonden. Voor deze afwisselende week is een programma samengesteld van heli-skiën tot begeleide skitochten. Het programma is alleen voor leden. Daarom is het moeite waard nog snel lid te worden.

Drie uitdagingen – een winnaar – een legendarische titel

Elk jaar aan het eind van de zomer, houdt de winnaar van de Arlberg Adler de populaire trofee in zijn handen. De wedstrijd begint in de winter. Tijdens een totaal van drie evenementen moeten de deelnemers zich bewijzen: de skiwedstrijd “Weisser Rausch”, de halve marathon “Jakobilauf” en de “Mountainbike-Marathon”.

Al meer dan 15 jaar komen elk jaar tegen het einde van het wintersportseizoen de racers samen die zich op hetzelfde moment van het hoogste punt van de ski-vallei werpen. De race gaat terug naar de gelijknamige film met Leni Riefenstahl in de hoofdrol en gemaakt door Arnold Franck in 1931.

Voor de toeschouwers is het evenement de moeite waard. De adembenemende race over het ongeveer 9 km lange circuit is ieder jaar een heel bijzonder hoogtepunt.