Topevents in Kühtai en Hochoetz

Ski- en snowboardfans over de gehele wereld raken volkomen in vervoering van de beroemde skigebieden van Kühtai en Hochoetz. Behalve sneeuwzekerheid en een enorme verscheidenheid aan moeilijkheidsgraden op de vele pistes, bieden beide skiplaatsen evenementen van topkwaliteit.

12141009_1167755326586675_526234210205581203_o

Mondzauber – de nachtskishow in skiregio Hochoetz

Op 24 februari en op 23 maart 2016 vindt de legendarische nachtskishow Mondzauber plaats in de skiregio Hochoetz. Vanaf 20.30 uur presenteren lokale skileraren hun uitstekende vaardigheden met buitengewoon mooie demoritten. De spectaculaire show van kunstgroep Pyroterra uit Praag siert het geheel op met vuur, pyrotechniek en LED-verlichting tot een onwerkelijk schouwspel. Fantastische freestylers, jonge waaghalzen op de schans en onverschrokken paragliders verbazen met hun kunsten de toeschouwers. Een ritje van sneeuwscooters en formidabel vuurwerk vormen het hoogtepunt van deze indrukwekkende avond, afgesloten met live muziek naast het bergstation.

Gratis nachtskiën in Ochsengarten

Onder een sterrenhemel skiën na kantoortijd roept een wel heel bijzonder gevoel op. Tussen 19 januari en 5 april 2016 kunt u dit gratis meemaken bij de Balbachwiesenlift in Ochsengarten. Tussen 20.00 en 22.00 uur is de piste exclusief geopend voor nachtskiërs.

“X-dag” in Kühtai: ski- en boardercrosscompetitie voor scholieren

Op 4 februari 2016 gaat het weer van start: meer dan 1.500 scholieren strijden tijdens een grote ski- en boardercrosscompetitie voor de overwinning. Scholieren kunnen daarnaast deelnemen aan een workshop slopestyle van professionele trainers. Een adrenalinekick voor de toeschouwers is verzekerd.

Shred Down Austrian Masters op 26 februari in Kühtai

De Shred Down Austrian Masters heeft zich ontwikkeld van een event voor insiders tot een absoluut verplichtnummer in de snowboardscene. Op het sportevenement voor en door snowboarders van alle leeftijden dingen de deelnemers mee voor prijzengeld en andere prijzen, zoals wildcards voor topevenementen of belangrijke punten voor de wereldbeker. Bij de halfpipe en Big Air zijn in elk geval topprestaties verzekerd! En natuurlijk niet te verwaarlozen: het legendarische feest in de avond.

The Jump: Britse beroemdheden wagen de sprong

Na het grote succes van The Jump krijgt de populaire tv-uitzending van het Britse Channel 4 een nieuwe aflevering, deze keer exclusief in Kühtai. In het besneeuwde Tirol trainen Britse beroemdheden bijzonder hard voor de perfecte spong van de skischans. Channel 4 zendt het geheel uit in een rechtstreekse live-opname. Een spectaculaire show is gegarandeerd. Op 18 januari van start!