From the Blog
Sölden BrochureOetz Brochure‏Kühtai Brochure‏St Anton Brochure‏‏

Koopgids voor het aanschaffen van een huis in Oostenrijk

Een huis kopen in Oostenrijk is een goede keus. Het is een prachtig land met vele mogelijkheden. Er zijn veel verschillende regio’s en gebieden in Oostenrijk en daarom is er altijd wel een plek te vinden wat perfect voor jou is. Ook is het toerisme belangrijk in Oostenrijk. Omdat dit toerisme groot is zijn er veel leuke activiteiten voor jou als bewoner in Oostenrijk. Dus ben je op zoek naar een tweede huis in Oostenrijk? Lees dan dit artikel en je bent van alles op de hoogte!

Belastingen
In Oostenrijk zijn de belastingen gelukkig erg laag. Zeker voor onroerende goeden, zoals de aanschaf van een huis zijn de belastingen zeer laag. Ook is het systeem wat bepaalt hoeveel belasting je moet betalen erg duidelijk en overzichtelijk. Voordat je een huis koopt word je hier altijd goed over geïnformeerd. Wel is het belangrijk om te weten dat je in alle periodes belasting moet betalen. Namelijk bij de aanschaf van je huis, bij het eigendom en bij de verkoop van je huis.
Lees meer over belastingen

Oostenrijkse hypotheken
Wanneer je een hypotheek in Oostenrijk wilt afsluiten zal je al snel opvallen dat er word gevraagd om een hoge aanbetaling. Deze hoge aanbetaling is dan ook zeker anders dan in andere landen. Wel is de economie en de markt van het land erg sterk en hoef je je dan ook niet zo zorgen te maken over de waarde van je huis. Deze blijft in Oostenrijk in principe altijd wel veel waard.
Lees meer over hypotheken

Benodigde documenten
Voordat je een huis moet kopen zijn er natuurlijk altijd documenten nodig om het huis te kunnen kopen. De documenten gids kan je daarbij helpen om te zien per koopproces en per fase welke documenten je zoal nodig hebt.
Lees meer over benodigde documenten

In welke regio kopen?
Het vinden van de beste regio om je huis te kopen is altijd een van de lastigste beslissingen van het huis kopen. Het beste is het om zelf verschillende keren op vakantie te gaan naar Oostenrijk en hierbij verschillende regio’s te bezoeken. Op die manier krijg je een goed idee wat je zoal kan verwachten per regio en weet je wat je aanspreekt. Houd er wel rekening mee dat de toeristische plekken en regio’s uiteraard de huizen wel wat duurder zijn dan in de afgelegen gebieden.
Lees meer over locaties en regio’s